Drie jaar cel voor zaakvoerder Krismar

Kris C., zaakvoerder van transportbedrijf Krismar uit Wingene, kreeg drie jaar cel, waarvan één effectief, voor mensenhandel, huisjesmelkerij, onopzettelijke doding en tal van sociale inbreuken.

Op 1 april 2012 kwamen Pawel Lewecki en Marcin Adamek om het leven in een magazijn dat door Krismar als slaapzaal voor haar Poolse medewerkers werd gebruikt. Krismar werd toen al verdacht van sociale fraude door het arbeidsauditoraat en werd uiteindelijk vervolgd. Het arbeidsauditoraat daagde ook zijn zaakvoerder Kris C, de Poolse rekruteerder et drie andere vennootschappen voor de rechtbank van Brugge. Vijf jaar later stierf een andere Poolse chauffeur aan CO-vergiftiging in zijn cabine. Dit gebeurde ook op het terrein van Krismar in Wingene. De rechtszaak werd uitgesteld tot oktober 2020 en het oordeel van de rechter viel op vrijdag jl.: de rechter achtte alle beklaagden schuldig aan alle tenlasteleggingen. Kris C. kreeg drie jaar cel, waarvan een jaar effectief, de Poolse rekruteerder kreeg 15 maanden cel, waarvan 12 maanden effectief. Volgens VRT gaan de advocaten van de beschuldigden in beroep.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo