Havi België zet 100% elektrische koelinstallatie in

Havi België, dat onder andere logistieke diensten levert aan McDonald’s en Lunch garden, nam onlangs het eerste voertuig in gebruik dat volledig is uitgerust met Carrier elektrische koelgroep, aangedreven door AddVolt batterijen. Dit jaar worden er nog twee van die combinaties in gebruik genomen.

Elke dag worden door meerdere voertuigen van Havi geconditioneerde leveringen uitgevoerd in stedelijke centra. Het batterij systeem is op de aanhanger gemonteerd, waardoor het systeem de koelgroep continu kan voeden, zelfs als de aanhanger van de bakwagen is losgekoppeld. Hierdoor kan Havi jaarlijks meer dan 12 ton CO2-uitstoot per voertuig elimineren en de impact van geluidsoverlast verminderen. Deze oplossing is ook bijzonder flexibel : de aanhanger kan aan de rand van de binnenstad worden ontkoppeld, zodat alleen de kleinere bakwagen de dichtere stedelijke gebieden binnenrijdt. Na afloop van de leveringen in het centrum van de stad haalt de bakwagen de aanhanger weer op voor leveringen aan meer landelijke gelegen locaties, zonder dat de chauffeur terug hoeft te keren naar het distributiecentrum. De belangrijkste voordelen van deze vrachtwagen configuratie zijn minder verloren kilometers, een kleinere CO2-voetafdruk en minder congestie in de stad.
De koelgroep op de aanhanger wordt traditioneel aangedreven door een dieselgenerator. Zo’n generator verooorzaakt meer vervuiling dan de truck zelf en zorgt tegelijkertijd ook voor geluidsoverlast.
Het AddVolt Plug-in systeem maakt gebruik van geavanceerde lithium-ion batterijen om de koelgroep aan te drijven en is dus een vervanging van de dieselgenerator. De batterij kan worden herladen via het elektriciteitsnet of met energie uit Carrier’s Eco-drive oplossing. Hiermee bied AddVolt volledig autonome duurzame koeling om de integriteit van de koudeketen te bewaken. De AddVolt batterij werd geïnstalleerd door Van Dyck Repair & Projects, die Havi gedurende de hele levensduur van de apparatuur zal ondersteunen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo