LEVC VN5: weer een nieuwe hybride bestelwagen!

Denk je dat het een beetje lijkt op een Londense taxi? Dit hybride voertuig kan binnenkort in ons land aankomen, en het is meer dan een ‘familiegelijkenis’ die het gemeen heeft met de beroemde ‘taxicab’…

De VN5 wordt geproduceerd door LEVC. Achter dit acroniem staat de London Electric Vehicle Company, een bedrijf dat de beroemde London Taxi in stand houdt, maar in een hybride versie omdat de Britse hoofdstad in 2030 een ‘Zero Emission Zone’ wil worden. En als je een taxi wilt bouwen, waarom maak je dan niet een versie die is ontworpen voor pakketvervoer, aldus LEVC-technici. Het resultaat is de VN5, een voertuig dat vooralsnog alleen in right-hand-drive bestaat, maar dat LEVC op bepaalde Europese markten wil lanceren.

Mechanisch gezien heeft de VN5 een elektromotor die dankzij een 31 kWh accu iets meer dan 90 kilometer kan rijden in de ‘zero emission’ modus, plus een benzinemotor die dienst doet als range extender, zoals op een BMW i3. De totale actieradius van de VN5 (WLTP) bedraagt meer dan 450 kilometer. De accu’s maken gebruik van vloeistofgekoelde technologie en kunnen in slechts 30 minuten worden opgeladen met een lader van 50 kW.

LEVC is al bezig met het certificeren van partners voor de binneninrichting en Modul System heeft als eerste de goedkeuring van de nieuwe Britse fabrikant gekregen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo