Liege Airport tankt zijn vliegtuigen met Scania

’s Werelds beste vrachtluchthaven’ heeft zojuist twee tankwagens vervangen door Scania P320 6×4 NBs. Scania levert al bijna een kwart eeuw aan de Waalse luchthaven.

Liege Airport beheert de volledige tankketen van het vliegtuig, van het ontvangen van de brandstof tot het aan boord brengen ervan. In 2020 zal dit 550.000 m3 fuel bedragen en stelt een team van 36 personen (+ 10 uitzendkrachten) tewerk. De vloot bestaat momenteel uit twee 40 m3, drie 60 m3 en drie 80 m3 van tankwagens. Al deze voertuigen zijn van Scania. “Dit partnerschap gaat terug tot 1997”, herinnert Christian Delcourt, woordvoerder van de Luikse luchthaven. “Scania was de enige fabrikant die ons voertuigen kon leveren waarvan het chassis voldoende kon worden verlaagd om een maximale hoogte van 2,75 m te bereiken. Door deze omvang konden ze onder de vleugels van de BAe 146 vliegen, waarvan er destijds veel bij ons landden.”

Twee van de acht vrachtwagens moesten na tien jaar dienst worden vervangen: Liege Airport kocht daarom twee nieuwe Scania P320 6×4 NB, uitgerust met een Atcomex-opbouw: het bedrijf uit Hamme breidde het chassis uit en paste het aan om een trekker te creëren op basis van een draagstructuur, installeerde een pompcabine met een filtratiesysteem en een gndel achteraan de cabine die toegang geeft tot tankpistolen tot 4 meter hoog voor vliegtuigen zoals Boeing 747’s.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo