Nieuwe perspectieven voor Volkswagen Commercial Vehicles

Volkswagen Commercial Vehicles gaat vanaf 2024 drie nieuwe elektrische D-segment SUV’s van de VW-groep bouwen in zijn fabriek in Hannover. Daarnaast benoemt de bedrijfsvoertuigentak binnen de groep nieuwe mensen die de toekomstige ontwikkelingen op het vlak van producten en Mobility- en Transport-as-a-Service (MaaS/Taas) in goede banen zullen leiden.

Vanaf 2024 rollen drie nieuwe elektrische D-segment SUV’s van de band in de Volkswagen Commercial Vehicles-fabriek in Hannover. Volkswagen investeert daarvoor 680 miljoen euro De drie nieuwe SUV’s zullen gebouwd worden naast de Transporter-reeks en de ID. BUZZ. Met de nieuwe modellen wordt de capaciteit van de productiesite volledig benut. “Deze D-SUV’s zijn echte vlaggenschipprojecten: premium, 100% elektrisch en sterk geautomatiseerd. De beslissing van de raad van commissarissen van Volkswagen is dus een belangrijke mijlpaal voor onze high-tech site en toont een groot vertrouwen in de productiviteit van ons team. We hebben deze beslissing kunnen veiligstellen ten gunste van onze locatie met onze gegarandeerde efficiëntie en topkwaliteit van de productie,” verklaart Dr. Carsten Intra, voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Commercial Vehicles.

Managementwijzigingen

Volkswagen Commercial vehicles heeft ook nieuwe mensen benoemd die verantwoordelijk zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Kai Grünitz wordt Head of Development, zowel wat de ontwikkeling van voertuigen van Volkswagen Commercial Vehicles betreft, als de voertuigen die samen met Ford ontwikkeld worden. Christian Senger wordt Head of Development Autonomous Driving en Mobility- en Transport-as-a-Service (MaaS/Taas). De bedrijfsvoertuigentak heeft op dat vlak de verantwoordelijkheid binnen de Volkswagen-groep.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo