Quinntra groeit met Scania’s

Quinntra, een jong transportbedrijf in Hasselt, maakt gebruik van een 100% Scania-vloot. Er zijn vele redenen waarom directeur Philippe Loncin voor het Zweedse merk heeft gekozen.  

Philippe Loncin is Operations Manager bij een bedrijf dat zwembaden maakt, maar de ’transportmicrobe’ heeft hij altijd al in zich gehad. Hij richtte ook Quintra op, een transportbedrijf dat vandaag de dag vier Scania-voertuigen heeft, waaronder een R500 6×4 betonmixer, twee R410 LNG’s en een R500 6×2*4. “Ik heb een professionele achtergrond in de transportsector en het is altijd een kriebeltje geweest. Het bedrijf waar ik destijds voor werkte, bezat verschillende Scania-modellen, dus het is een merk dat ik ken. Mijn tevredenheid en die van de chauffeurs was onmiddellijk hoog: aangezien we actief zijn in de zwembadbranche, hadden we een zeer wendbaar voertuig nodig met een korte draaicirkel. We hebben ook gekozen voor een Fuel Fighter editie, die uitstekende resultaten geeft.”

En aangezien Philippe Loncin een firma wil waarin chauffeurs met hart en ziel voor kunnen rijden, beknibbelt hij niet op de opties: “Denk maar aan het verstelbare stuur dat uniek is in de markt. Eigenlijk is mijn deal met de chauffeurs vrij eenvoudig: ze krijgen alle opties die wezenlijk bijdragen tot hun rijcomfort, en daar horen geen tierlantijntjes bij. Lederen verwarmde zetels zijn een evidentie, een chromen bar komt er niet op (lacht). Een bedrijf dat wil groeien, moet investeren op diverse vlakken. In materiaal, dat spreekt, maar evenzeer in mensen. De juiste mensen aantrekken én houden, dat is mijn wissel op de toekomst. Het is precies in deze logica dat je deze policy moet zien.”

 

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo