Savoye verzorgt intralogistiek proces Ophtalmic Compagnie

Het Franse Ophtalmic Compagnie levert contactlenzen en brillen in heel Europa kent en sterke omzetgroei. Omdat het daarnaast ook zelf brillenglazen gaat produceren in zijn 5.000 m² grote, nieuwe magazijn in Villepinte (Frankrijk) doet het een beroep op Savoye om zijn intralogistieke processen te stroomijnen.

In zijn nieuwe magazijn maakt Ophtalmic Compagnie gebruik van een Goods-to-Person-oplossing van Savoye voor de picking en voorbereiding van 20.000 SKU’s, inclusief de verwerking van de naam van de eindconsument bij de voorgeschreven brillen. Die oplossing bestaat uit een WCS voor de aansturing van het fysieke systeem en het LM XT WMS van Savoye, beiden gekoppeld aan het ERP van Ophtalmic Compagnie. Daarmee kan het bedrijf trouw blijven aan zijn klantbelofte: besteld in de ochtend betekent levering in de middag of uiterlijk de volgende dag voor 17.00 uur.

Dankzij het efficiënte systeem dat tot 400 boxen per uur aankan, kan Ophtalmic Compagnie efficiënter werken en het labo voor de bewerking van glasoppervlakken integreren met dezelfde personeelsbezetting. Bestaande werknemers worden daarbij omgeschoold naar nieuwe profielen. Omdat het bedrijf binnenkort zijn 30% groeidoelstelling behaalt, wil het zijn logistieke systeem verder ontwikkelen met Savoye. Het bestudeert allerlei mogelijkheden, zoals de installatie van een derde X-PTS shuttlesysteem van Savoye of het automatiseren van het verpakkingsproces met JIVARO machines.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo