WDP bouwt 150.000 m² groot multimodaal distributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent bij North Sea Port wordt uitgebreid met een multitenant distributiecentrum van circa 150.000 m². Het zal voor lange termijn zal worden gehuurd door retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden.

Dit distributiecentrum komt tot stand via een 29-71 joint venture partnership tussen WDP en de aandeelhouders van deze retailbedrijven. Het totale investeringsbedrag voor deze realisatie betreft ongeveer 80 miljoen euro. WDP start met de ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning, die verwacht wordt in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar

Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van deze locatie in Gent was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten: de drie van oorsprong Belgische retailers zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabijgelegen containerterminal aan het Kluizendok. Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo