[ADVERTORIAL] Logistiekdirect: ook Belg heeft weg gevonden naar online aankopen

De corona pandemie heeft de wereld doen opschudden, ook de wereld van logistiek. Thuiswerken is de standaard en fysieke winkels hebben te maken met maatregelen en beperkingen. Het is daarom niet gek dat er steeds meer online wordt besteld. Ook de ‘Belg’ heeft een weg gevonden naar het gemak van online bestellen. En dat is niet onopgemerkt gebleven.

Ongekende opkomst e-commerce

Er gaat niets boven bestellen vanuit je luie stoel thuis of op kantoor, waarna de bestelling vaak al de volgende werkdag wordt afgeleverd. Jij hoeft alleen maar te weten wat je wilt en een bestelling met enkele muisklikken te plaatsen. Bij Logistiekdirect, dé totaalaanbieder voor logistieke gebruiks- en verbruiksartikelen, zagen ze ongekende online groeicijfers sinds de uitbraak van COVID-19. Miriam Sayin, Commercieel Bediende bij Logistiekdirect: “vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, zien we een omzetstijging van ruim 50% via onze online winkel. Dat is een direct gevolg van veel meer online bestellingen.” Deze enorme stijging in de populariteit van online bestellen is ook terug te zien bij pakjesbezorgers zoals GLS en DPD. Ook zij geven aan dat hun volumes vele malen hoger liggen dan voorzien.

Logistiekdirect heeft als totaalaanbieder een unieke positie geclaimd. “Onze klanten zijn vooral op zoek naar totaaloplossingen voor hun magazijn of transport. Als je met ons samenwerkt, hoef je niet met 10 verschillende leveranciers zaken te doen”, vertelt Sayin. Het gaat onder de streep allemaal om besparen in zowel tijd als geld. Dagelijks komen er in België tot wel 13 nieuwe webshops bij, wat blijk geeft aan de enorme populariteit die e-commerce (online winkelen) vandaag de dag heeft. Online bestellen is de nieuwe trend.

Populairste producten

Het is niet verwonderlijk dat vooral hygiëne artikelen zorgden voor een flinke groei in het aantal bestellingen. Tissues, handgel en desinfectiezuilen waren onder andere bij Logistiekdirect niet aan te slepen. Maar ook verpakkingsmateriaal en ladingzekering vloog over de toonbank bij de online aanbieder. Sayin: “vooral magazijnen van online winkels krijgen het erg druk, omdat de populariteit in e-commerce zo sterk toeneemt. Er wordt vanuit die magazijnen ook veel meer getransporteerd, wat bij ons resulteert in een enorme toename van verpakking- en ladingzekering verkoop”. Logistiekdirect beschikt over eigen productspecialisten die eventueel, zolang de corona maatregelen dit toelaten, op locatie kunnen komen voor inspectie van magazijn en transport en voorzien in persoonlijk advies.

Logistiekdirect streeft altijd naar langdurige klantrelaties en strategische samenwerkingsverbanden. Haar klantenbestand bestaat uit particulieren, kleine- en middelgrote bedrijven en multinationals.

www.logistiekdirect.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo