Agora kiest Suivo fleet tracking

Agora, het groothandelscentrum voor professionele bloemisten en tuincentra, heeft zich tot Suivo en Go4Logistics gewend voor een nieuw tracking systeem. De nieuwe geïntegreerde telematica- en logistieke oplossing zorgt voor een betere opvolging van hun vrachtwagens, inclusief de distributie van dagschema’s en takenlijsten voor de chauffeurs. 

‍Deze investering maakt deel uit van de modernisering van de IT-omgeving van Agora. ‍De inkoopbedrijven van Agora in Frankrijk, Italië en Nederland leveren aan de 22 Cash & Carry vestigingen in België en Frankrijk via een eigen wagenpark van 12 vrachtwagens. Het wagenpark wordt aangevuld met maximaal 30 extra onderaannemers die in drukke periodes zoals Kerstmis of Moederdag met hun eigen voertuigen rijden. Momenteel bewerkt Agora de verkooporders in drie verschillende systemen, waardoor het voor de transportafdeling moeilijk is om deze op een efficiënte manier op te volgen. Bij de bespreking van hun eisen benadrukte Agora drie zaken die ze met de nieuwe oplossing wilden oplossen: meer controle over het beheer van lege goederen; beter overzicht over alle transportorders; en realtime informatiestromen tussen filialen, chauffeurs en onderaannemers.

De nieuwe geïntegreerde oplossing is gebaseerd op vier pijlers:

  • de orderimportmodule in het TMS van Go4Logistics laat alle orders in één systeem te beheren
  • de koppeling tussen de Suivo transport app en de lege goederen management software module in Go4TMS zal Agora in staat zijn om hun speciale containers en de rest van hun assets op te volgen.
  • een mobiele app voor alle Agora en uitbestede chauffeurs verzekert een betere opvolging van de leveringen en het beheer van lege goederen. De app wordt ook gebruikt om elke chauffeur te voorzien van zijn of haar dagplanning en stelt hem of haar in staat om goederen te scannen, lege goederen en schades te registreren, retouren af te handelen, transportdocumenten te fotograferen, ontvangstbewijzen te ondertekenen en POD’s te mailen.
  • de 12 vrachtwagens van Agora worden uitgerust met een track & trace systeem, aangevuld met een rij-analyse applicatie en een optie voor het downloaden van een digitale tachograaf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo