Benelux eCMR pilot wordt verlengd tot 2025

Het Benelux Comité van Ministers heeft besloten de Benelux eCMR pilot te verlengen tot 2025.

De eerste pilot op Benelux-niveau heeft volgens de betrokken ministers goede resultaten opgeleverd: een digitale vrachtbrief bleek, vanuit perspectief van handhaving- en controle, onder bepaalde voorwaarden minstens even veilig en betrouwbaar als een papieren vrachtbrief. Het gebruik van het aantal vrachtbrieven is vooral sinds de uitbraak van de Covid-crisis pilot met 50% toegenomen.

De Benelux-pilot heeft trouwens als inspiratiebron gediend voor de nieuwe Europese verordening Electronic Freight Transport Information (eFTI), die overheden verplicht grote delen van de eCMR digitaal te accepteren vanaf augustus 2025. Om dit mogelijk te maken zal binnen het kader van de Benelux pilot een Access Point worden ontwikkeld, dat in de loop van 2021 het delen van de data tussen overheden, vervoerders en autoriteiten gemakkelijker maakt.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo