Brexit: Eurotunnel zal operationeel blijven

Het Europees Parlement heeft een reeks maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de Channel-verbinding vanaf 1 januari 2021 in bedrijf kan blijven. De Eurotunnel zal dus ondanks de Brexit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen blijven verbinden.

Om ervoor te zorgen dat het spoorwegverkeer in de tunnel niet wordt onderbroken, heeft het Parlement ermee ingestemd de vergunningen en veiligheidscertificaten te verlengen. De vergunning voor het huidige beheer van de tunnelinfrastructuur zou tot twee maanden na afloop van de overgangsperiode geldig blijven. Veiligheidscertificaten en vergunningen die op grond van de EU-wetgeving aan Britse bedrijven worden afgegeven, zouden met negen maanden worden verlengd. Deze maatregelen zijn van tijdelijke aard en zullen in ieder geval op 31 oktober 2021 worden ingetrokken. Tegen die datum moeten Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een bilaterale overeenkomst sluiten over het beheer van de vaste verbinding onder het Kanaal.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo