Dieselvrachtwagens: nog maar 20 jaar te gaan!

De Europese truckconstructeurs, waar Ford zich nu bij heeft aangesloten, hebben zich ertoe verbonden de verkoop van dieselvoertuigen uiterlijk in 2040 stop te zetten, tien jaar eerder dan zij zich onlangs hebben voorgenomen.

De informatie verscheen vanochtend in een exclusief interview met de Financial Times, maar wordt ons bevestigd door de ACEA: de Europese vrachtwagenindustrie gaat de komende jaren tussen de 50 en 100 miljard euro investeren om de ontwikkeling van niet-vervuilende zware bedrijfsvoertuigen te versnellen en de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren tegen 2040 stop te zetten. Het onderzoek zal betrekking hebben op elektrische voertuigen met accu’s, brandstofcellen en alternatieve brandstoffen. Die zouden natuurlijk hernieuwbaar moeten zijn.

Aan de andere kant roepen de constructeurs op tot nieuwe inspanningen om te voorzien in de elektriciteit die nodig is voor alle nul-emissie bedrijfsvoertuigen. Volgens de ACEA moeten deze inspanningen zich zowel richten op de hoeveelheid te produceren elektriciteit als op het beschikbaar stellen ervan op de belangrijkste oplaadpunten, d.w.z. de logistieke centra en de grote verkeersassen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo