Febetra vraagt snelle heropstart van Code 95-opleidingen

De opleidingen in het kader van de code 95 zijn tot en met 13 december opgeschort. Rekening houdend met de evolutie van Covid en om de vrachtwagenchauffeurs in de mogelijkheid te stellen hun essentiële taken ten voordele van de ganse maatschappij verder te zetten, vindt Febetra dat een snelle heropstart van alle wettelijk verplichte opleidingen en nascholingen zich opdringt.

Uiteraard met inachtneming van strikte sanitaire protocols. Zonder verlenging van hun code 95, dreigen veel vrachtwagenchauffeurs hun cruciale job niet meer te kunnen uitoefenen, te meer de bevoegde Europese instanties, in tegenstelling tot de eerste lockdown, nu niet geneigd zijn om de geldigheidsdata van de code 95 te verlengen.

Febetra vindt dat de toelatingen die zowel de MIVB, als De Lijn gekregen hebben om hun opleidingen gewoon verder te zetten, moeten doorgetrokken worden naar alle opleidingscentra die in het kader van de code 95 erkend zijn. Febetra begrijpt zeer goed dat de continuïteit van het openbaar vervoer essentieel is, maar meent te mogen stellen dat de continuïteit van het goederenvervoer over de weg minstens een even grote toegevoegde waarde heeft voor de economie en, bij uitbreiding, voor de maatschappij in haar geheel.

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

Dag van de Chauffeur 2021 – Passion4Trucks Roadshow 2021

9 december 2021 is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Hoogste tijd om ook in België alle vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, kleding en bestellingen nergens aan. Vrachtwagenchauffeurs: bedankt! Daarom willen we samen met heel veel bedrijven talrijke acties organiseren om deze boodschap […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo