H.Essers wil chemielogistiek van Meeus Group overnemen

H.Essers voert ‘vergevorderde onderhandelingsgesprekken’ voor de overname van de chemielogistiek van Nederlandse Meeus Group. Deze overname zou de grootste zijn uit de bedrijfsgeschiedenis van de Limburgse groep en past binnen het meerjarige groeiplan van H.Essers om verder fors te investeren in de chemielogistiek en de verdere geografische ontwikkeling van zijn activiteiten in Nederland.

De Meeus group bestaat uit een chemiecluster, twee verhuisbedrijven en transport van volumegoederen onder het Hartog en Bikker merk. Deze laatste activiteit wordt niet overgenomen door H. Essers.
De chemiecluster opereert onder veschillende merknamen (Meeus Transport, Darvi Transport) en omvat ook een inland containerterminal (MCT in Bergen op Zoom). De verhuisbedrijven (UTS van den Berg en van Egeraat Verhuizingen) zijn lid van het UTS-netwerk. De bedrijven blijven allemaal actief onder de eigen naam.

“We versterken hier onze warehousingfootprint en ons eigen multimodaal transport- en distributienetwerk in Nederland in Nederland aanzienlijk mee. De inlandterminal, die strategisch tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen ligt, betekent een geografisch belangrijke versterking van ons multimodale aanbod, dat in volle groei is”, zegt Gert Bervoets, CEO van H.Essers. 

Met 411 medewerkers, 160.000 m2 magazijnruimte en een verwachte omzet van 57 miljoen euro voor dit jaar, gaat het om de grootste overname ooit voor H.Essers. H.Essers versterkt ook het eigen transport- en distributienetwerk in Nederland. De vloot van de Meeus Group omvat 110 trekkers en 590 trailers en containerchassis.

De onderhandelingen zitten momenteel in een vergevorderde fase, de afronding van de overname is voorzien voor eind dit jaar”, aldus Gert Bervoets nog. Er worden geen verdere financiële overnamedetails bekend gemaakt. De overname is onder voorbehoud van de finale overeenkomst en goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo