H2Accelerate: de alliantie om de komst van waterstof te versnellen

Drie truckconstructeurs (Daimler Truck AG, Iveco en Volvo Group) en twee energieleveranciers (Shell en OMV) zullen hun inspanningen bundelen om de komst van waterstofvoertuigen op de Europese wegen te versnellen.

De vijf partners zijn samengekomen in de H2Accelerate alliantie, die zal werken aan alle pijlers van het waterstofecosysteem: productie van hernieuwbare waterstof, grootschalige distributie, een netwerk van stations voor vloeibare en gasvormige waterstof en de productie van de voertuigen zelf. Zij zijn in eerste instantie op zoek naar klanten die bereid zijn zich te engageren voor de eerste waterstoftrucks en in regionale clusters te opereren in regio’s die al gedekt zullen worden door tankstations. Het doel is om binnen tien jaar deze ‘knooppunten’ met elkaar te verbinden om zo geleidelijk aan een pan-Europees netwerk te creëren.

De fabrikanten hopen zo tegen het einde van het decennium een productiecijfer van duizenden eenheden per jaar te bereiken, met een goede dekking van de grote goederencorridors door stations met een hoge capaciteit. Dit alles zal volgens de partners aanzienlijke publieke steun vergen, die zij zullen proberen te verkrijgen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo