Jacobs Logistics ‘viert’ 75 jaar met nieuw contract

Jacobs Logistics sloot een deal met luchtvrachtvervoerder Coastair uit Liege Airport. Coastair huurt 8000 m2 magazijnruimte en 400 m2 kantoren in Tongeren, en het contract is goed voor 25 extra banen in Tongeren.

“Er zullen in eerste instantie een 25-tal bijkomende arbeidsplaatsen gecreëerd worden om de volledige warehouse- en transportactiviteiten voor dit project te verzekeren,” aldus zaakvoerder  Raf Jacobs. “We kopen ook speciale voertuigen aan voor dit contract  – onder meer rollerbed trailers. We zijn zo klaar om de luchthaven van Luik en andere omliggende luchthavens aan te doen. Dergelijk ‘dedicated’ transport, helemaal met aangepast materiaal in functie van de klant is een specialiteit van ons. Voor onder meer Hörmann,  Primagaz en enkele anderen  hebben we op maat gemaakt transportmateriaal in bedrijf. Daar ligt de toekomst: in volledige dienstverlening van warehousing met inbegrip van handling, scanning, order picking, labeling… En  vooral in marktkennis.”

Jacobs Logistics is actief met 80 trekkers en 130 opleggers in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Het familiebedrijf, dat dit jaar 75 jaar jong wordt, heeft momenteel 20.000 m2 binnenstockage en 40.000 m2 buitenstockage op vier locaties in Tongeren-Oost. Met een 100-tal medewerkers realiseert Jacobs Logistics een omzet van 17 miljoen euro. “We zijn het voorbije jaar een beetje afgeremd. De omzet lag lager dan geraamd  maar er zijn onderaan op de resultatenrekening zwarte cijfers, ondanks corona. Ik denk niet dat we mogen klagen,” aldus Raf Jacobs, die recent de fakkel heeft overgenomen en momenteel de enige aandeelhouder is.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo