Liege Trilogiport ontvangt eerste trein uit China

Een trein uit China was de eerste die gebruik maakte van de nieuwe spoorlijn aan de Luikse Trilogiport terminal in Hermalle-sous-Argenteau. Het is de derde Luikse terminal die profiteert van een rechtstreekse spoorverbinding met China.

Dankzij de werkzaamheden die dit jaar door het Luikse Havenbedrijf, Wallonië en Infrabel voor twee miljoen euro werden uitgevoerd, is Liege Trilogiport eindelijk trimodaal. Op 8 december bracht de eerste trein uit Yiwu in Oost-China 41 containers naar de containerterminal van DPW Liege Container Terminal (Novandi Group) na een reis van meer dan 12.000 kilometer in 21 dagen. De goederen (textiel, e-commerce, onderdelen, led, hi-fi, …) zijn bestemd voor verschillende Europese landen, waaronder België, Nederland, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Dit eerste konvooi is het resultaat van de samenwerking tussen DPW Liege Container Terminals, verschillende DB Cargo-dochterondernemingen en de Chinese exploitant YXE International Container Train.

Emile-Louis Bertrand, gedelegeerd bestuurder van het Luikse Havenbedrijf, was verheugd dat deze nieuwe infrastructuur 600 meter lange goederentreinen kan opvangen en deze kan verwerken op de twee 320 meter lange kades naast elkaar. DPW Liege Container Terminal zou tegen eind 2020 ook nieuw verkeer moeten kunnen verwerken, terwijl ze de treinen in de andere richtingproberen te vullen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo