LKW-maut: UPTR lanceert terugvorderingsactie

Op 28 oktober oordeelde het Europese Hof van Justitie dat Duitsland de infrastructuurkosten van zijn wegennet dat onder de LKW-Maut valt, heeft opgeblazen. Het advocatenkantoor TLA en de UPTR starten een actie om het door Belgische transporteurs te veel betaalde bedrag terug te vorderen.

De te hoge betalingen door Belgische transporteurs kunnen oplopen tot 4% van het totale bedrag dat voor de LKW-Maut wordt betaald. TLA en de UPTR stellen de betrokken bedrijven voor hun krachten te bundelen om compensatie te verkrijgen. “In eerste instantie zullen we proberen een minnelijke schikking te treffen, maar indien nodig zullen we de zaak voor de rechter brengen”, zegt Michael Reul, secretaris-generaal van de UPTR.

Lees alles over UPTR

UPTR

video

UPTR ontmoet kmo transport en logistieke ondernemingen

UPTR is de Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke ondernemers die de Belgische Transport- en Logistieke ondernemers vertegenwoordigd op een regionaal, nationaal en Europees niveau. UPTR biedt een brede waaier van diensten en juridische bijstand aan en dit alles om de administratieve last van de transport- en logistieke ondernemingen van vandaag te verminderen. “Onze leden […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo