“Scania als enige mogelijke keuze” voor JKW

JKW levert kraandiensten voor de woning- en industriebouw. Wat 15 jaar geleden begon als een nevenactiviteit, is vandaag uitgegroeid tot een florerende business. Een nieuwe Scania 540S B8x4 met een zware kraan op het chassis moet de groei naar nieuwe hoogten tillen.

 

Tot nu toe werkte Johnny Kempenaers met een gewone vrachtwagen die een 30 ton-meter kraan trok, en dat beperkte wel eens de opdrachten die hij kon aannemen. Om daarmee komaf te maken, investeerde JKW in een Scania 540S B8x4 met Effer 1405-9S kraan. Die heeft een capaciteit van 140 ton-meter en kan ladingen tot 40 meter ver brengen. Voor het chassis klopte Kempenaers aan bij Scania concessiehouder Buga in Westerlo. “Eigenlijk was Scania voor mij de enige mogelijke kandidaat voor deze oplossing. Voor zo’n zware kraan is een vierasser een must, maar ook luchtvering is bijna onmisbaar voor mijn werk, omdat ik vaak moet leveren op werven met ongelijk terrein en daar de instelbare 15 cm extra hoogte goed van pas komt. Scania is één van de weinigen, zo niet de enige, die deze combinatie kan leveren,” motiveert Kempenaers zijn keuze.

Buga Westerlo adviseerde JKW bij de keuze van de kraan. “Eerst had ik gekozen voor een ander type kraan, maar daarmee zou het gewicht boven de 30 ton gegaan zijn. Daar zitten we met deze oplossing net onder. Er is dus nog ruimte om ladingen te trekken voor we aan ons maximum van 75 ton zitten,” aldus Kempenaers. Er werd ook gekozen voor 9 ton assen. “Eeen optie die bij sommige andere merken niet mogelijk was. Bij Scania konden we zelfs gaan voor 10-ton assen, maar daarmee zou het gewicht van de combinatie te veel gestegen zijn. Meteen ook de reden waarom ik niet gekozen heb voor een V8,” aldus Kempenaers.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo