Volgende eSprinter op nieuw ‘Electric Versatility Platform’ van Mercedes

Mercedes-Benz Vans versnelt zijn elektrificatiestrategie en investeert € 350 miljoen in een nieuw ‘Electric Versatility Platform’, dat de technische basis vormt voor de volgende generatie eSprinter.

Het nieuwe platform bestaat uit drie modules: één vooraan met de hoogspanningsonderdelen, één onder de laadvloer met de batterijen en één achteraan met de aandrijving. Het moet ervoor zorgen dat de elektrische versie van de grote bestelwagen van Mercedes in meer koetswerkvarianten leverbaar wordt.

De ontwikkeling van het nieuwe platform past in de nieuwe strategie van Mercedes-Benz Vans, die onder andere is gericht op het leiderschap in elektromobiliteit. Vandaag de dag is Mercedes-Benz Vans met een aandeel van meer dan 30 % al de EV-marktleider in het segment van de middelgrote en grote bestelwagens in Europa In navolging van de eVito en eSprinter gaat Mercedes-Benz Vans de volgende generatie eCitan ook leveren met een elektrische aandrijflijn en zal het daarmee alle bestelwagensegmenten gaan afdekken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo