Volvo FE Electric is de eerste elektrische truck van AB InBev in België

AB InBev heeft vandaag de eerste 100% emissievrije stadslevering uitgevoerd met de allereerste e-truck in haar vloot. Vorig jaar had ’s werelds grootste brouwer twee elektrische trucks (een MAN en een Volvo Trucks) voorbesteld, en een FE Electric is de eerste die op de weg komt.

Die zal voortaan bieren vervoeren naar supermarkten, ziekenhuizen en cafés in het stadscentrum van Leuven en werd officieel door burgemeester Mohamed Ridouai ontvangen aan het historische stadshuis op de Grote Markt. De Volvo FE Electric kan 120 kilometer zonder uitstoot rijden en zal in Leuven rondritten van 40 kilometer rijden. Peter Himpe, Vice President Volvo Trucks Belux: “Volvo Trucks is trots dat wij met een wereldspeler als AB InBev, die net als Volvo een belangrijke Belgische verankering heeft, de weg kunnen tonen naar een klimaat neutrale samenleving. Met deze allereerste Belgische Volvo FE Electric onderschrijft Volvo Trucks duidelijk zijn ambitie om tegen 2040 enkel nog fossiel vrije voertuigen te leveren. Hiervoor zullen al in 2030 minstens 35% van al de geproduceerde Volvo voertuigen elektrisch aangedreven zijn. Het is dankzij pioniers als AB InBev dat wij in staat zullen zijn de transportwereld te tonen dat het Volvo Trucks menens is en dat het zich voor 100% inschrijft om bij te dragen aan het behalen van de Europese klimaat doelstellingen. “

Deze E-truck is voorzien van een Backeye®360 camerasysteem en QVS (Quiet Vehicle Sounder) van Brigade Electronics. Het QVS-systeem is speciaal ontworpen om electrische voertuigen, die een gevaar vormen omdat ze zo stil zijn bij lage snelheid, een geluid te geven onder de 30 km/u. Door toevoeging van deze QVS worden kwetsbare weggebruikers gewaarschuwd dat er een voertuig nadert.

Het doel van AB InBev is om tegen 2025 haar CO2-uitstoot in de hele waardeketen met 25% te verminderen. “Een e-truck kost ongeveer vijf keer zoveel als een dieselvrachtwagen, maar we zien het als onze verantwoordelijkheid om te investeren in een groenere toekomst. Van onze kant zullen we alles in het werk stellen om CO2-arme en -vrije vrachtwagens in heel Europa in te zetten”, aldus Fabio Sala, BU President AB InBev BeNeFraLux.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo