2020, een recordjaar voor Liege Airport

De signalen waren positief sinds het begin van het jaar, maar de cijfers bevestigen het: Liege Airport is er opvallend goed in geslaagd om het jaar 2020 te doorstaan, dat een nachtmerrie zal zijn geweest voor de wereldwijde luchtvaartindustrie. De Waalse luchthaven heeft zijn verkeer met 24% zien toenemen.

De luchthaven van Luik heeft gebruik gemaakt van zijn specialisatie infull cargo, zijn rol als draaischijf voor het verkeer van medische producten en de explosie van de e-commerce stromen. “Met meer dan 1.120.643 ton die via de luchthaven passeren, bedraagt onze groei ten opzichte van 2019 24%”, verklaart Luc Partoune, CEO van de luchthaven van Luik. Hij geeft ook aan dat de luchthaven in 2020 meer dan 500 miljoen pakketten in transit heeft gehad, tegenover iets meer dan 320 miljoen in 2019. De toename van het aantal vliegtuigbewegingen (+10,7%) vond vooral overdag plaats.

Deze sterke toename van de volumes zou echter niet moeten toelaten dat de Luikse luchthaven, behoudens een grote verrassing, in de top 5 van de Europese luchthavens voor vrachtvervoer terechtkomt. In 2019 behandelde de vijfde luchthaven (Istanbul) 1,4 miljoen ton. Tenzij er sprake is van een daling van 20% in de Turkse luchthaven, blijft Liege Airport dus op de zesde plaats staan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo