Citroën lanceert elektrische ë-Berlingo Van

Citroën heeft de ë-Berlingo Van voorgesteld, de 100% elektrische versie van de Berlingo. Hij zal in de tweede jaarhelft bij de dealer staan. Hetzelfde geldt ongetwijfeld voor de elektrische varianten van de Peugeot Partner en de Opel Combo, die grotendeels identiek zijn.

De ëBerlingo Van is uitgerust met 100 kW (136pk) elektromotor en een 50 kWh batterij waarmee hij tot 275 km autonomie heeft volgens de WLTP-cyclus. Naast laden aan een 220 V stopcontact is ook 22 kW laden aan een laadpaal of wallbox mogelijk. Snelladen kan aan maximaal 100 kW. Het aandrijfgeheel krijgt een garantie van 8 jaar of 160.000 km (voor 70% van de capaciteit). Een accucapaciteitscertificaat wordt afgegeven na inspectie na 1 jaar of 20.000 km, daarna na elk onderhoud, elke 2 jaar of 40.000 km. De My Citroën App maakt laadbeheer vanop afstand mogelijk, terwijl PSA’s (dat nu Stellantis heet in combinatie met FCA) Free2Move app toegang biedt tot 220.000 laadpunten binnen Europa.

De ë-Berlingo Van verschilt verder niet van de Berlingo met verbrandingsmotor, aangezien de batterijen onder de laadvloer zitten. Hij biedt plaats aan twee of drie personen en wordt aangeboden in twee maten: M van 4,40 m en XL van 4,75 m, waarbij de laatste ook beschikbaar is in dubbele cabine. Met de ‘Extenso’ optie, een verwijderbaar gedeelte in het tussenschot en een neerklapbare passagierszetel, wordt een laadlengte mogelijk tot 3,09 m in maat M en 3,44 m in maat XL. Het beschikbare laadvolume schommelt tussen de 3,3 m3 en tot 4,4 m3, terwijl het laadvermogen op alle versies tot 800 kg en het trekgewicht tot 750 kg bedraagt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo