DB Schenker schort de vervoersdiensten naar het Verenigd Koninkrijk op

Twee weken na de inwerkingtreding van Brexit is de balans grotendeels negatief voor DB Schenker, dat net heeft besloten geen zendingen naar het Verenigd Koninkrijk meer te accepteren. De reden hiervoor is zeer prozaïsch: de leveringen lopen te vaak vertraging op door onvolledige douanedocumenten.

DB Schenker merkt op dat slechts 10% van de zendingen naar het Verenigd Koninkrijk vergezeld gaat van volledige en correcte documentatie, ondanks de hulp die DB Schenker-medewerkers die speciaal voor Brexit zijn opgeleid, aan klanten kunnen bieden. Voorbeelden van tekortkomingen zijn het bewijs van de plaats van vervaardiging van de verzonden goederen, de factuur in overeenstemming met de douanevoorschriften, de douanevergunning van de vervoersmaatschappij of de door de importeur te verstrekken douanevergunning.

DB Schenker’s task force zal daarom worden versterkt, maar in de tussentijd is de binnenlandse vervoersdienst tussen het continent en het Verenigd Koninkrijk opgeschort, ook al verwachtte de logistieker in januari een verdere toename van het volume van de zendingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo