De tweedehandsmarkt hield stand in 2020

Volgens cijfers van Traxio is de verkoop van tweedehandse bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens in 2020 veerkrachtiger geweest dan de verkoop van nieuwe voertuigen. Maar niet genoeg om de achteruitgang van de markt te compenseren.

Ter herinnering: de markt voor nieuwe voertuigen is gedaald met 12,2% voor lichte bedrijfsvoertuigen, 23,2% voor vrachtwagens van minder dan 12 ton, 17,3% voor bakwagens van meer dan 12 ton en 46,5% voor trekkers. Aan de tweedehandszijde zijn de cijfers minder negatief en soms zelfs stijgend: + 0,9% voor lichte bedrijfsvoertuigen, – 9,9% voor vrachtwagens van minder dan 12 ton, + 5,1% voor vrachtwagens van meer dan 12 ton en – 5,3% voor trekkers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo