DFDS koopt HSF Logistics aan in Nederland

De Deense groep DFDS heeft de Nederlandse onderneming HSF Logistics, die gespecialiseerd is in temperatuurgecontroleerd vervoer, overgenomen. Deze overname, waardoor de logistieke divisie van DFDS met 50% wordt uitgebreid, zal in België geen directe gevolgen hebben.

Hoewel HSF Logistics geen dochteronderneming in België heeft, is het toch een groep die sterk aanwezig is op onze wegen. HSF Logistics heeft ongeveer 1800 mensen in dienst en gebruikt een wagenpark van ongeveer 700 motorvoertuigen en 1700 koelopleggers. Sinds 2018 wilden de aandeelhouders van dit in 1923 opgerichte familiebedrijf zijn toekomst op lange termijn veiligstellen, maar de Covid-19 en de brexit hadden de besprekingen enigszins vertraagd. Deze besprekingen hebben derhalve geleid tot de integratie in de logistieke divisie van DFDS. Deze divisie heeft een omzet van 5,3 miljard DKK (ongeveer 710 miljoen EUR), waarbij de jaarlijkse 380 miljoen EUR van HSF Logistics wordt opgeteld. De overname maakt deel uit van het in 2019 aangekondigde Win23-plan, dat de EBITDA van de groep op 5,5 miljard DKK moet brengen. Zij zal ook extra volumes opleveren voor de ferrydivisie van DFDS, die sterk actief is tussen Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

HSF Logistics opereert onder dit merk in Europa, maar onder het merk Eurofresh in Duitsland en met twee partners in Denemarken (N&K Spedition en Skive Køletransport) en één partner in Slovenië (Frigotransport Pišek). De Nederlandse groep heeft ook kantoren in Marokko, Groot-Brittannië en Polen, maar is niet in België gevestigd. DFDS heeft echter een stevige voet aan de grond in België, waar het het Europese distributiecentrum van Honda in Aalst en een wegvervoersbedrijf in Gent (het vroegere Halleens) exploiteert. In totaal heeft DFDS in België ongeveer 145 mensen in dienst, maar de lokale impact van de overname van HSF Logistics is nog niet te overzien.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo