[ADVERTORIAL] Educam lanceert unieke opleiding onderhoud LCV-laadkleppen

Zowel voor last-mile delivery-toepassingen als voor zwaardere transporten over langere afstanden worden bestelwagens omwille van hun flexibiliteit en gebruiksgemak steeds vaker ingezet, en ook steeds vaker uitgerust met een hydraulische laadklep… Dat bleef niet onopgemerkt bij Educam, dat een specifieke opleidingsmodule ontwikkelde voor het onderhoud en herstellingen van laadkleppen voor LCV’s.

Educam geeft als marktleider op het vlak van technische opleidingen voor de auto-, bestelwagen- en vrachtwagenwereld mee vorm aan de toekomst van de garagesector. Door nieuwe trends te spotten en daarop in te spelen met specifieke opleidingen, zorgt de organisatie ervoor dat technisch personeel geschoold en bijgeschoold wordt om perfect voorbereid te zijn op de wereld van morgen. Één van die trends is de toename van het aantal hydraulische laadkleppen op lichte bedrijfsvoertuigen, die tegenwoordig veelvuldig ingezet worden als flexibeler alternatief voor zwaardere vrachtwagens. Omdat deze toepassing relatief nieuw is voor garages die eerder gespecialiseerd zijn in lichte dan zware bedrijfsvoertuigen, is de opleiding allesbehalve een overbodige luxe.

Een must

Het bouwen van hydraulische installaties voor laadkleppen is werk voor specialisten, en vaak kunnen bestelwagens af-fabriek of via ombouw geleverd worden. Maar daar stopt het natuurlijk niet. Als afleverend verdeler moet je ook kunnen instaan voor het onderhoud ervan, samen met het reguliere onderhoud van de bestelwagen. Één of meerdere technici die hiervoor kunnen zorgen, worden in de toekomst een must. De opleiding van Educam neemt slechts één dag in beslag, en zorgt voor de perfecte training om technici te leren omgaan met aspecten als het perfect afstellen van de druk van de hydraulische installatie van de laadklep, het onderhoud ervan, problemen opsporen, analyseren en herstellen, de jaarlijkse veiligheidskeuring voorzien, … kortom, alles wat ze nodig hebben om te zorgen voor een in-house service op topniveau, en een extra inkomstenbron.

Zoals steeds bij Educam staat ook bij deze opleiding praktijkgerichte kennis centraal. Naast een theoretische uiteenzetting en een referentiehandboek dat ook in de toekomst de nodige ondersteuning voorziet, wordt er ook gewerkt met een voertuig dat voorzien is met een laadklep, maar ook met didactische laadkleppen en festobanken waarop hydraulische, elektrische en andere problemen gesimuleerd kunnen worden, om zo een solide basis voor zelfstandig werken uit te bouwen. De opleiding komt bovendien in aanmerking voor de KMO-portefeuille en opleidingskrediet, waardoor het voor iedereen haalbaar is om deze toekomstgerichte kennis in huis te halen. Het certificaat dat uitgereikt wordt bij het beëindigen ervan, is bovendien erkend door Dhollandia, dat één van de populairste leveranciers is van hydraulische laadkleppen. Een onmiskenbaar voordeel!

Meer informatie over de opleiding vind je op www.educam.be/nl/opleidingen/laadkleppen

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo