Eerste 5-assige Actros SLT ter wereld rijdt bij Jan Coesens

Mercedes-Benz Trucks Belux en zijn ombouwpartners hebben de allereerste 5-assige Mercedes Actros SLT voor Jan Coesens Transport gerealiseerd. De firma uit Schendelbeke bestelde er twee. en nam onlangs de eerste 5363LS SLT GigaSpace 10×4 in ontvangst.

Jan Coesens is vandaag een zusteronderneming van het Franse Transports Capelle en is gespecialiseerd in uitzonderlijk transport. De vloot van het bedrijf bestaat uit 14 trucks waarmee ze alles tussen 1 en 92 ton vervoeren. De afgelopen 12 jaar heeft Jan Coesens vaak gekozen voor vijfassige trekkers, die als veelzijdiger worden beschouwd om plaatsen te bereiken waar een combinatie met een dolly niet kan komen. Enkele jaren geleden wilde Jan Coesens een Actros 8×4 uitrusten met een aandok naloopas, maar zo’n voertuig kon toen nog niet worden goedgekeurd in België. Deze keer werkte het, en zelfs in tweevoud.

Om deze oplossing te bereiken kon Jan Coesens rekenen op de teams van Mercedes-Benz Trucks Belux (met name Geert Groeninckx en Nico Van Britsom), zijn dealer Hedin Automotive in Aalst en zijn trainer Cédric Hennebel en zijn ombouwpartner. De twee Actros 5363LS SLT 10×4 zijn gebaseerd op een standaard Actros SLT 8×4, uitgerust met een extra 9-tons Mercedes-Benz naloopas. Daarnaast is de gebruikelijke koppelschotel vervangen door een 50-tons koppelschotel. “Zo heeft deze vijfassige Actros een MTM van 53 ton, waardoor hij een laadvermogen van 38 ton kan behouden. Dit is twee ton meer dan het maximaal haalbare met een standaard koppelschotel”, legt Geert Groeninckx, Technical Sales Support bij Mercedes-Benz Trucks Belux, uit. Beide voertuigen zijn uitgerust met het TRK-systeem, dat een retarder en een hydrodynamische koppeling combineert. Dit zal geen luxe zijn om 120 tot 160 ton op kleine wegen te trekken.

Jan Coesens zegt ook gecharmeerd te zijn van het MirrorCam-systeem: “De spiegels worden heel snel vuil, terwijl een camera heel gemakkelijk kan worden gereinigd. Bovendien gebruiken we al jaren camera’s op onze kraanwagens en weten we welke meerwaarde ze bieden”, zegt hij.

Lees alles over Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

video

Hedin Automotive (company movie) – TRANSPORT & VAN.TV 48

Hedin Bil AB is een familiebedrijf dat in 1985 is gestart met de overname van de Philipson autodealer in Borås, Zweden. In de jaren die volgden volgde een gestage groei, die leidde tot de hedendaagse 87 aantrekkelijke faciliteiten in Zweden en Noorwegen, waar bijna 30 automerken vertegenwoordigd zijn. In oktober 2017 is Mercedes-Benz Gent overgenomen, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo