Ford ‘Guard Mode’ waarschuwt in real-time bij mogelijke inbraak

Ford introduceert in zijn FordPass Pro-app ‘Guard Mode’, een beveiligingssysteem dat bedrijfsvoertuigen in real-time bewaakt en de bestuurder of wagenparkbeheerder via hun smartphone waarschuwt voor mogelijke inbraken. Daarmee wil het merk het groeiende probleem aanpakken van inbraken in en diefstal uit bedrijfsvoertuigen. Met de FordPass Pro app kunnen maximaal vijf bedrijfsvoertuigen worden beheerd.

Zodra Guard Mode geactiveerd is – bijvoorbeeld buiten kantoortijden of in het weekend – detecteren verschillende sensoren wanneer iemand in het voertuig stapt, de motorkap of laadruimte opent of de motor start. Vervolgens krijgt de eigenaar van de gekoppelde smartphone – met behulp van de FordPass Connect modem van het voertuig – een pushmelding. De eigenaar van de smartphone krijgt ook een waarschuwing als de bedrijfswagen ontgrendeld of gestart wordt met een contactsleutel, iets wat een conventioneel voertuigalarm niet doet. Dit biedt extra zekerheid als de contactsleutel is ontvreemd of nagemaakt. Guard Mode geeft in de FordPass Pro app aan op welke tijdstippen de bedrijfswagen ontgrendeld is, de reden voor het alarm, wanneer de handelingen die het alarm activeerden plaatsvonden en de laatst bekende locatie van het voertuig.

Guard Mode is de eerste functie die geactiveerd wordt met een Over-The-Air (OTA) software-update via FordPass Connect-modem. De Guard Mode wordt geleidelijk uitgerold over het hele bedrijfsvoertuigenaanbod van Ford. Een al langer bestaande alarmfunctie bij Ford is Trailer Theft Alert. Die geeft een waarschuwing wanneer een aangekoppelde aanhanger wordt losgekoppeld terwijl het voertuig zelf vergrendeld is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo