H. Essers nam Meeus over

Op 7 december vorig jaar werd de overname door H. Essers van de chemische logistieke activiteiten van de Nederlandse transporteur Meeus aangekondigd. Gisteren was het zover: 411 mensen hebben zich aangesloten bij H. Essers in wat de grootste externe groeioperatie tot nu toe voor het Genkse logistieke bedrijf zal blijven.

In de praktijk neemt H. Essers een cluster van bedrijven over die actief zijn in het transport van chemicaliën: Mepavex Logistics (warehousing en value added logistics services), Meeus Transport (internationaal transport tussen Nederland en Frankrijk), Meeus France, Meeus Freight Management en BGT (expeditie), Darvi Transport (intra-Benelux transport), MCT (containerterminal). H. Essers neemt ook ook twee bedrijven over die gespecialiseerd zijn in verhuizingen (UTS van den Berg en van Egeraat Verhuizingen, beide onderdeel van het UTS-netwerk). In totaal wordt de vastgoedportefeuille uitgebreid met negen locaties (acht in Nederland en één in Frankrijk). Het wagenpark van H. Essers wordt ook uitgebreid met 110 vrachtwagens en 590 opleggers.

Maar het belang van deze overname wordt ook in strategische termen uitgedrukt. Enerzijds zal H. Essers haar multimodale diensten verder ontwikkelen (o.a. vanuit een goed gelegen multimodale terminal tussen Amsterdam en Rotterdam), maar anderzijds zal zij deze nieuwe basis gebruiken om haar logistieke activiteiten in Nederland verder te ontwikkelen. H. Essers exploiteert er momenteel 160.000 m2 , maar zijn ambities gaan veel verder dan dat. CEO Gert Bervoets ziet een groot groeipotentieel in het land, vooral in de grote Europese distributiecentra.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo