Jeep presenteert Gladiator pick-up

Op het moment dat verschillende merken zich (tijdelijk of permanent) terugtrekken uit de pick-up markt, komt de FCA groep terug met de Jeep Gladiator. De bestellingen voor deze nieuwe avonturier staan al open.

De Jeep Gladiator is gebaseerd op de Wrangler met lange wielbasis, waarvan hij de off-road mogelijkheden erft. Aan de aandrijfkant is het echter anders, met een nieuwe 3,0-liter MultiJet V6-motor die 264 pk en 600 Nm koppel produceert. Deze motor wordt uitsluitend gecombineerd met een achttrapsautomaat.

Het laadplatform is 144 cm breed en 153 cm lang, wat slechts iets minder is dan de Ford Ranger Double Cab. Het is voorzien van vloerverlichting, een optionele weerbestendige externe stroombron (230 V) en stevige sjorringen. Er is ook het Cargo Management Group systeem, dat verschillende soorten rails en schuifbevestigingen in de laadbak combineert met afsluitbare opbergvakken onder de stoelen. Er zijn drie soorten beschermende tonneau-afdekking (oprolbaar, zacht en drievoudig stijf), maar geen hard-top. Tot slot is de bodemvrijheid 253 mm, en de hoogte van de laaddrempel is 885 mm.

De veiligheidssystemen omvatten parkeerhulp voor en achter, elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met elektronische rolmatiging, en optionele dodehoekbewaking met Rear Path Detection, Forward Collision Warnng Plus, Forward-facing Camera of adaptieve cruisecontrol.

In Europa is de Jeep Gladiator beschikbaar in de versies Sport en Overland, evenals een Launch Limited Edition met extra uitrusting. De Sport versie wordt geleverd met 17-inch wielen, terwijl andere modellen beschikbaar zijn met 18-inch wielen.

Het interieur van de Gladiator is voorzien van een vierde generatie Uconnect™-systeem met een 7″ of 8,4″ touchscreen en een dashboard met een 7″ TFT-scherm. Voor de professionele vloot worden verschillende diensten ontwikkeld binnen het My Fleet Manager pakket.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo