Paccar vindt een R&D-partner voor autonome voertuigen

Peterbilt en Kenworth, de twee Amerikaanse merken van de Paccar Groep, zullen ooit zelfrijdende trucks op de markt brengen die in samenwerking met Aurora zijn ontwikkeld. Voor DAF Trucks zijn de zaken op dit moment iets minder duidelijk.

Paccar en Aurora hebben zojuist een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend voor het ontwerp, de ontwikkeling en de marketing van zelfrijdende trucks. Aurora zal Paccar voorzien van alle hardware en software die nodig is voor niveau 5 autonoom rijden, inclusief operationele diensten. De eerste Kenworth T680 of Peterbilt 579 uitgerust met Aurora Driver technologie zullen naar verwachting echter pas over enkele jaren op de markt komen. En in Europa? DAF Trucks wordt niet genoemd in het persbericht van het moederbedrijf… “Als gevolg van de wetgeving wijkt de onderhuidse techniek die in Amerikaanse vrachtwagens wordt gebruikt op een aantal essentiële onderdelen af van die van Europese trucks. Daardoor kun je de software en hardware niet zomaar kopiëren tussen een Kenworth en een DAF”, legt Luc Serrien (Marketing & Dealer Development Manager bij DAF Trucks België) uit. “Het spreekt echter voor zich dat DAF zal profiteren van de kennis die Peterbilt en Kenworth hebben opgedaan. »

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo