Scania lanceert ontkoppelbare tandemas

Scania’s nieuwe RB662-tandemas, speciaal ontworpen voor de bouwsector, heeft als bijzonder kenmerk dat hij één as kan verhogen om het brandstofverbruik tijdens lange ritten over de weg te verminderen.

De nieuwe tandemas van Scania is ontworpen voor kipper- of bomenvervoer, en meer specifiek voor toepassingen waarbij lange afstanden over de weg moeten worden afgelegd. Vergeleken met een normale tandemas is het extra gewicht 60 kg, maar door één van de assen op te tillen (wat ongeveer 25 seconden duurt, ongeacht de snelheid van het voertuig) kan een brandstofbesparing tot 6% worden bereikt, terwijl de draaicirkel wordt verbeterd en de bandenslijtage wordt verminderd. Dit is alleen mogelijk op 6×4 of 8×4 luchtgeveerde voertuigen en kan niet worden gecombineerd met assen met naafreductie. Deze nieuwe tandemas kan worden samengesteld uit 9,5, 10,5 en 13 ton zware assen.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Constructie Tafel Scania in spectaculaire groeve met topondernemers

De Groene Tafel is terug, ditmaal in een compleet andere omgeving en gefocust op het bouwsegment. We bekijken hoe deze krachtpatsers functioneren in ruwer gebied en wat De Ceuster & Co en Bouwmaterialen Delgouffe zelf te zeggen hebben over hun voertuigen. De bouwsector is allesbehalve standaard. En dat geldt ook voor de vrachtwagens die hiervoor […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo