Schmitz Cargobull lanceert aerodynamische EcoGeneration oplegger

EcoGeneration is de naam van de nieuwe high-performance oplegger die de Duitse fabrikant Schmitz Cargobull heeft gelanceerd. Zijn voornaamste kenmerk is een variabele hoogte in het achterste gedeelte, waardoor hij bijzonder aërodynamisch is.

De ontwikkeling van de EcoGeneration oplegger is het resultaat van talrijke proeven die hebben aangetoond dat men aan de achterzijde van een (koffervormige) oplegger het grootste effect kan hebben op het verbruik van een combinatie bij kruissnelheid. De basis van de EcoGeneration is een S.CS huifoplegger waarvan het achterste gedeelte met 50 centimeter kan worden verlaagd wanneer de lading niet tot aan het plafond stijgt. Het resultaat brengt het zijgedeelte van de oplegger dichter bij de vorm van een waterdruppel, ideaal voor luchtpenetratie. In deze positie schat Schmitz Cargobull dat het verbruik tot 5% kan worden verminderd. Wanneer de lading het plafond moet bereiken, duurt het slechts een tiental minuten om het dak met behulp van een hydropneumatische pomp omhoog te brengen en de dekzeilen aan de zijkanten uit te vouwen tot een conventionele opleggervorm. Het laden kan gebeuren via de achterzijde, het dak of de zijkanten, zoals bij een conventionele S.CS.

De EcoGeneration is verkrijgbaar op basis van het standaard Modulos of het verlichte X-Light chassis en is er in drie vormen:

  • EcoFix, waarvan het achterste gedeelte niet tot normale hoogte stijgt. Dit model is bedoeld voor het regelmatig vervoer van zware voorwerpen, zoals papier of rollen staal. Hij biedt een stahoogte van 2650 mm aan de voorkant en 2200 mm aan de achterkant.
  • EcoFLEX, die een verlaagde achterkant heeft. De maximale stahoogte is 2700 mm aan de voorkant en 2200 of 2700 mm aan de achterkant.
  • EcoVARIOS, die hetzelfde principe toepast op een volumeoplegger, met een stahoogte van 3000 mm aan de voorkant en 2600 of 3000 mm aan de achterkant.

De productie van deze nieuwe modellen start in het tweede kwartaal van 2021.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo