Transportprijzen stijgen door Brexit

De capaciteit van het wegvervoer is in Europa aanzienlijk gedaald in december, terwijl de prijzen door Brexit stijgen. Dit is het resultaat van de meest recente evaluatie van de Transport Market Monitor (TMM).

De transportcapaciteit in het wegvervoer daalde in december met 16,4% ten opzichte van december 2019. Vooral op de corridor tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, die door Brexit wordt beïnvloed, is een aanzienlijke daling van de capaciteit (-39.4 % ten opzichte van de voorgaande maand) en een stijging van de prijzen waar te nemen. De transportcapaciteit en de prijzen voor goederen die van Duitsland naar het Verenigd Koninkrijk worden vervoerd, vertoonden een vergelijkbare ontwikkeling.

Op Europees niveau zijn de transportprijzen tussen november en december 2020 met +3,9% gestegen. Ten opzichte van december 2019 zijn de prijzen met -2,7% gedaald.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo