VPD bestelt Volta elektrische vrachtwagens

VPD is de eerste Belgische vloot die zich ertoe verbindt om in 2022 een elektrische Volta-truck aan te schaffen, na er in de loop van 2021 een te hebben getest. Zo kan het bedrijf, dat onder meer gespecialiseerd is in complexe last mile leveringen, zijn inspanningen opvoeren om de CO2-uitstoot te verminderen.

Vandaag de dag maakt VPD gebruik van een zeer gevarieerd wagenpark, variërend van bakfietsen tot zware vrachtvoertuigen. Aangezien een groot deel van haar transportmissies in steden plaatsvindt, overweegt het bedrijf verschillende concepten om de impact op het milieu te verminderen. “We zijn erg begaan met het milieu”, zegt CEO Dirk Van Peteghem. “We hebben al geïnvesteerd in eletrische bakfietsen en e-scooters. Met Volta Trucks willen we een milieuverantwoorde oplossing bieden voor het leveren van grotere goederen zoals keukens en meubels.” De Volta Zero is een kleine 16-tons vrachtwagen met een bereik van 150 tot 200 kilometer, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Het onderscheidt zich ook door de centrale positie van de bestuurder.

VPD zal daarom tot de eerste golf van klanten behoren die de eerste Volta Zero-modellen zullen testen alvorens een bestelling te plaatsen voor een van de eerste productievoertuigen in 2022.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo