[ADVERTORIAL] A-Safe: de RackEye staat garant voor de veiligheid in uw magazijn

Een rek dat in een magazijn een impact ondergaat, het hoeft geen probleem te zijn. Maar soms is het dat wel en stelt zich een reëel veiligheidsrisico. De accurate monitoring van de RackEye kan net dan het verschil maken.

“Simpel samengevat: de RackEye is een toestel dat geplaatst wordt op elke staander van een magazijnstelling en de impact op die rekken registreert”, legt Jean Pascual, Managing Director van A-Safe, uit. “Op die manier is het een essentieel instrument voor de veiligheid in elke opslagplaats.”

Elke impact registreren

“Beelden zeggen soms meer dan woorden”, vervolgt Jean Pascual. “Wanneer u een foto van de RackEye ziet, dan merkt u dat het al bij al betrekkelijk klein is en makkelijk kan worden bevestigd. Op zich is de werking eenvoudig. Telkens er een impact plaats vindt op een staander, wordt die geregistreerd. Daarbovenop detecteert de RackEye ook de omvang van deze impact. En net als een verkeerslicht, heb je drie categorieën die aan een bepaalde kleur gekoppeld worden: groen, oranje en rood. Groen is de safe zone, wat wil zeggen dat er zich op veiligheidsvlak geen probleem stelt. Ernstiger wordt het wanneer sprake is van code oranje: het rek moet gecontroleerd worden. Van een andere orde is de code rood, dan stelt zich een reëel gevaar en moet ingegrepen worden.”

Problemen meedelen

“Op zijn minst zo belangrijk als het vaststellen, is de communicatie hiervan”, vervolgt Jean Pascual. “Elke registratie zorgt voor een waarschuwing aan het toestel zelf dat zal oplichten in de bewuste kleur. Bedoeling is dat men in het magazijn duidelijk ziet welke kleur opflakkert. Tegelijkertijd zal bij de verantwoordelijke melding van de registratie gemaakt worden. Dit kan op een computer gebeuren, of via een specifieke app voor smartphone. Naast de registratie, is software hier op zijn minst zo belangrijk. Je krijgt als het waren een 24/7 overzicht van de situatie in het bewuste magazijn. En doet zich schade voor, dan maakt de app het mogelijk deze duidelijk, helder en met foto’s in kaart te brengen. Je kan op die manier ook een historiek van problemen aanmaken.”

Onderhoudsvriendelijk

“De RackEye werkt om redenen van efficiëntie volkomen draadloos”, vervolgt Jean Pascual. “Er bevindt zich een batterij in met een gemiddelde levensduur van twee jaar. Loopt die op haar einde, dan wordt daar melding van gemaakt. Op precies dezelfde manier als dat bij een impact gebeurt. In wezen draait het allemaal om veiligheid. Er mag dan al een jaarlijkse controle van rekken voorzien zijn, maar wat als zich vlak nadien een probleem voordoet? Dankzij de RackEye beschik je steeds over de recentste informatie.”

Krommebeekstraat 56A – 8930 Menen – Belgium
info@asafe.bewww.asafe.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo