[ADVERTORIAL] Gradius Transport Cooling: innoverende oplossingen van een sterke organisatie

Gradius Transport Cooling is als Business Unit van Engie Solutions dankzij doelgerichte investeringen klaar voor de toekomst. Zo werd de jongste jaren vooral geïnvesteerd in het netwerk met drie nieuwe filialen. Hand in hand met de innovatieve wereldmerken Thermo King & Frigoblock is Gradius Transport Cooling uitgegroeid tot een referentie in de sector van transportkoeling.

Gradius Transport Cooling is een onderdeel van Engie Solutions en vertegenwoordigt in België de merken Thermo King en Frigoblock. Als koelketenspecialist staan technische expertise en een persoonlijke aanpak centraal. Wij bieden professionele en duurzame oplossingen op maat van de klant. Wij maken deel uit van Engie Solutions die steden, industrieën en uit de dienstensector begeleidt met kant-en-klare oplossingen op maat om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de energietransitie.

Engie Solutions maakt deel uit van de Groep Engie, een internationale referentie voor energiediensten en CO2-neutrale energie die de ambitie heeft om leider te worden in de koolstofarme transitie.

Nummer één worden in de markt

Gradius Transport Cooling levert totaaloplossingen in gekoeld wegtransport en is de exclusieve verdeler van Thermo King en Frigoblock voor België en Luxemburg. Daarbij staat Gradius in voor de verkoop, installatie en service van de Thermo King koelunits en accessoires. Die dienstverlening wordt nog aangevuld met zaken als onderhoudscontracten, verhuuroplossingen en telematicaproducten om de klant een optimale totaaloplossing te garanderen. Een mooi voorbeeld daarvan is een gezamenlijk project van Gradius, Fraikin en MAN dat als eerste een elektrische MAN e-TGE mét elektrische koelunit Thermo King E200 in de markt zet.

Om de dienstverlening en de nabijheid tot de klant verder uit te bouwen werd sterk geïnvesteerd in een netwerk van acht vestigingen in België en een vestiging in Luxemburg. De voorbije 2 jaar zijn op 3 volledig nieuwe locaties Gradius werkplaatsen geïnstalleerd om een nog betere service en aflevering te kunnen realiseren. Deze nieuwe werkplaatsen zijn Geel, Nivelles en een nieuw hoofdkwartier te Neder-over-Heembeek. De nieuwe Gradius werkplaats Neder-over-Heembeek heeft een oppervlakte van 5000 m2 en is tevens voorzien voor montage van isolatiepakketten en isotherm opbouwkasten in de categorie lichte bedrijfsvoertuigen tot zware vrachtwagens.

Innovatieve oplossingen

Met Thermo King en Frigoblock kan Gradius Transport Cooling de meest innovatieve oplossingen op de markt aanbieden: generator aangedreven dieselunits en CO2 aangedreven, elektrische units…

Een goed voorbeeld daarvan is de E-200 serie, een nieuwe generatie volledig elektrische, emissievrije koelunits. In tegenstelling tot de gebruikelijke oplossingen met directe aandrijving, die zijn ontworpen voor verbrandingsmotoren, levert de E-200 een constante capaciteit onafhankelijk van de motor van het voertuig. De E-200 kan gebruikt worden met zowel elektrische als conventionele voertuigen.

Omdat de E-200 volledig elektrisch is, voldoen de voertuigen aan de PIEK-normen en Urban Vehicle Access Regulations (UVAR’s) inzake geluidsniveaus in stedelijke omgevingen waardoor ze in emissiearme zones mogen opereren. Doordat ze zo stil zijn, kunnen ze ook ’s nachts ingezet worden.

www.gradius.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo