DHL Freight neemt eerste elektrische Volvo FH in gebruik

DHL Freight neemt zijn eerste elektrische vrachtwagens voor middellange afstanden in gebruik. Een eerste Volvo FH zal in Zweden gaan rijden met een MTM van 60 ton.

De elektrische FH zal vanaf begin maart tussen twee DHL Freight-terminals in Göteborg en Jönköping rijden, een afstand van ongeveer 150 kilometer. Volvo en DHL willen waardevolle gegevens verzamelen over de aanleg en exploitatie van een geschikte oplaadinfrastructuur om het ideale evenwicht tussen afstand, laadvermogen en oplaadpunten te bepalen.

“We willen alle logistiek gerelateerde emissies tot nul reduceren. Er zijn al belangrijke mijlpalen bereikt: in vergelijking met 2007 is de CO2-efficiëntie van onze groep met 35% verbeterd. Wij zijn echter ook afhankelijk van innovatieve technologische oplossingen en sterke partnerschappen. Ik ben ervan overtuigd dat onze nauwe samenwerking met Volvo Trucks ons in staat zal stellen een nieuwe belangrijke stap te zetten naar de verwezenlijking van onze ambitieuze milieudoelstellingen in de wegtransportsector,” zegt Uwe Brinks, CEO van DHL Freight.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo