Eerste steenlegging nieuw distributiecentrum Cebeo in Doornik

Binnenkort start de bouw van het nieuwe distributiecentrum van distributeur van elektrotechnisch materiaal Cebeo, in Doornik. Dat zal het huidige CDC in Moeskroen vervangen, dat stilaan uit z’n voegen barst. Het 40.000 m² grote distributiecentrum zou operationeel moeten zijn begin 2023.

Cebeo kocht het perceel van 12 hectare van IDETA, de Intercommunale de Développement des Arrondissements de Tournai, d’Ath et des Communes Avoisinantes. Naast een grotere capaciteit, moderne processen en aangename werkomstandigheden is duurzaamheid een belangrijke pijler voor voor Cebeo. Het bedrijf gaat dan ook voor een BREEAM ‘Excellent’ classificering en energieneutraliteit door middel van zonnepanelen, geothermie en het gebruik van duurzame materialen.

De nieuwe site ligt op een half uur rijden van het Cebeo-hoofdkantoor in Waregem en is bijzonder goed ontsloten: in industriezone Tournai Ouest 3, aan de rand van Doornik bij het afrittencomplex van de E403 en de E42. Alle vrachtverkeer zal enkel door de industriezone rijden. Samen met de gunstige geluidstudie die werd uitgevoerd, zijn de omwonenden verzekerd geen hinder te ondervinden van Cebeo’s activiteiten.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo