Euro Pool System schakelt over op opvouwbare bakken

Euro Pool System, de leverancier van herbruikbare verpakkingen voor verse producten, zal miljoenen starre bakken vervangen door de nieuwste generatie opvouwbare bakken. Deze bakken nemen minder ruimte in beslag en maken het mogelijk de laadcapaciteit van voertuigen te optimaliseren. 

Het uiteindelijke doel van deze verandering is het aantal onnodige verplaatsingen te verminderen, aangezien de nieuwe opvouwbare groene bakken zeven keer minder ruimte innemen dan de huidige niet-opvouwbare blauwe bakken. Euro Pool System schat dat dit een besparing van 20.000 ritten per jaar in de Benelux zal opleveren. De nieuwe opvouwbare groene bakken zullen ook de traceerbaarheid van het vervoer van groenten en fruit vergemakkelijken dankzij hun nieuwe unieke streepjescode. Zij zijn gemakkelijk te vouwen, kunnen door geautomatiseerde systemen worden gebruikt en hebben een gemiddelde levensduur van zeven jaar, waarna zij voor 100% kunnen worden gerecycleerd. Verwacht wordt dat de vervangingsoperatie medio 2022 voltooid zal zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo