Ford start met voorbereidingen nieuwe Ranger (en Amarok)

Volgend jaar lanceert Ford zijn nieuwe Ranger, die ook als basis zal dienen voor de opvolger van de Volkswagen Amarok. Ter voorbereiding van de productie is Ford begonnen de het moderniseren van zijn Silverton-fabriek in Zuid-Afrika, waar de pick-up gebouwd wordt.

Naast een investering van 686 miljoen dollar in technologie en infrastructuur, neemt het merk ook 1.200 extra werknemers in dienst om de productie te verhogen van 168.000 naar 200.000 stuks. De investeringen moeten niet enkel een hoger productievolume mogelijk maken – door de strategische alliantie met Volkswagen zal ook de opvolger van de Amarok er van de band rollen – ook de efficiëntie en de kwaliteit moet erop vooruitgaan. Zo bouwt Ford een nieuwe productielijn met de meest recente robottechnologie en komt er een nieuwe perserij. Die laatste produceert volledig automatisch en aan een hoog ritme koetswerkpanelen die op fouten gecontroleerd worden door een speciale scanner. Ook de chassislijn, de lakstraat en de eindafwerkingslijn krijgen een upgrade.

De Zuid-Afrikaanse fabriek is de eerste van Ford die zal voorzien in zijn eigen energiebehoefte en tegen 2024 CO2-neutraal moet zijn.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

TRANSPORT & VAN.TV 49: Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder

Lichte bedrijfsvoertuigen zijn maatwerk. En dat hebben ze bij Waasland Automotive goed begrepen. Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder, met als doel de volledige ontzorging van de klant. En dat uit zich op verschillende vlakken. De vestiging in Sint-Niklaas zal zich in de toekomst 100% specialiseren in de bedrijfsvoertuigen van Ford, maar ook in Beveren […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo