Ford Trucks breidt F-Max gamma uit

Ford Trucks kondigt verschillende nieuwe versies van zijn F-Max aan, die binnenkort in België op de markt zal komen. We noteren in het bijzonder een versie met lange wielbasis die een actieradius van 5000 kilometer mogelijk zou maken en een eerste speciale Blackline-serie.

Zoals bekend is de Ford F-Max momenteel leverbaar met één motor van 500 pk en uitsluitend als 4×2-trekker. De eerste vernieuwing komt van de kant van de transmissie. Aanvankelijk gebruikte de F-Maxenkel  een gerobotiseerde ZF TraXon-bak met 12 versnellingen, maar de klanten zullen nu ook kunnen kiezen voor een ZF EcoTronic-bak met 9 versnellingen, die meer geschikt is voor stadsritten. Ten slotte hebben de nieuwe 6×2-versies een nieuwe sturende achteras die de draaicirkel met 9% verbetert.

Bovendien brengt Ford Trucks een F-Max L-versie op de markt met een wielbasis van 3750 mm in plaats van 3600 mm, waardoor het mogelijk wordt tanks van 1350 liter te installeren en, volgens Ford Trucks, een actieradius van 5000 kilometer te bereiken. Als deze cijfers kloppen, zou dat betekenen dat het voertuig slechts 27 liter per 100 kilometer verbruikt. Deze cijfers (nog te controleren) worden met name verkregen dankzij een “Eco”-programmeermodus die op alle F-Max beschikbaar is. Heel klassiek past deze modus de programmering van het schakelen en de Max Cruise Control aan de topografie van de weg aan, maakt hij gebruik van de Eco-Roll en beperkt hij zelfs het vermogen tot 450 pk en de snelheid tot 85 km/u wanneer de Eco+-modus is ingeschakeld.

Op het gebied van connectiviteit zal de My Ford Trucks-app de bediening en locatie van het voertuig op afstand mogelijk maken, net als een portaalsite genaamd ConnecTruckGlobal.com.

Tot slot kondigt Ford Trucks een eerste speciale F-Max Blackline-serie aan, geproduceerd in 250 eenheden en rijk uitgerust (speciale zilverkleur, zwarte LED-koplampen, zwarte wielen en spiegels, netter interieur met lederen stuurwiel enz.).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo