Groupe Renault en Faurecia ontwikkelen samen waterstofopslagsystemen

Faurecia en Groupe Renault gaan samenwerken op vlak van waterstofopslagsystemen voor lichte bedrijfsvoertuigen op waterstof. Renault plant onder andere een elektrische Kangoo en Master die gebruik maken van een brandstofcel die elektriciteit produceert op basis van waterstof. Vanaf eind 2021 zal Faurecia waterstofopslagsystemen leveren aan Groupe Renault.

De ontwikkeling en productie van deze systemen zal plaatsvinden in Bavans in Frankrijk. Afhankelijk van de volumes zal de productie worden uitgebreid met een nieuwe fabriek voor waterstofopslagsystemen die Faurecia in Allenjoie, Frankrijk, wil bouwen.

Waterstof wordt gezien als één van de oplossingen voor een koolstofvrije mobiliteit en Faurecia verwacht dat dat tegen 2030 ook het geval zal zijn op het vlak van lichte bedrijfsvoertuigen. Renault rekent op een marktaandeel op dat vlak van 30% in Europa.

Lees alles over Renault België Luxemburg

video

Renault neemt volledige LCV gamma mee – Best of VAN Xperience 2020

Renault toont vandaag haar volledige LCV gamma, van de Kangoo en de Trafic tot de nieuwe Master. De jongste generatie kreeg een geheel nieuw front, een nieuw interieur en nieuwe motoren. Als Master Z.E. is hij leverbaar als 100 % elektrisch voertuig. Die nieuwe generatie was het startschot van een reeks nieuwe driver-assistance systemen. Zo […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo