IRU beschuldigt: “Duitsland creëert chaos” aan de grenzen

Duitsland heeft aan een aantal grensposten nieuwe controles ingevoerd in een poging de overdracht van nieuwe varianten van het coronavirus te beperken. Volgens de IRU leiden dergelijke maatregelen tot chaos aan de grenzen en is het aan Europa om in te grijpen.

In het kader van de dit weekend ingevoerde maatregelen mogen grensarbeiders de grens niet langer overschrijden en worden vrachtwagenchauffeurs aan nieuwe formaliteiten onderworpen. Zij moeten zich vooraf registreren op een website en een negatieve Covid-test van minder dan 48 uur oud voorleggen. Voorlopig hebben deze maatregelen alleen betrekking op de grensovergangen tussen Duitsland, Tirol, Slowakije en een deel van Polen, die door Berlijn als “mutant” worden beschouwd omdat zij in hoge mate besmet zijn met een van de nieuwe varianten van het virus.

Bij verschillende grensovergangen zijn reeds lange rijen gesignaleerd en de IRU waarschuwt voor mogelijke chaos als de maatregelen niet worden versoepeld, temeer daar Tirol en Slowakije ook nieuwe beperkingen hebben opgelegd aan vrachtwagenchauffeurs. De Internationale Federatie voor Wegvervoer roept de Commissie op het beginsel van het vrije verkeer van goederen te handhaven, omdat anders veel bevoorradingsketens zullen worden verbroken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo