Jost Group bouwt een extra 30.000 m2 op de Trilogiport

Jost Group exploiteert reeds een magazijn van 43.000 m2 in de Trilogiport van Luik. Er is begonnen met de bouw van een extra opslagplaats van 30.000 m2, met de mogelijkheid deze oppervlakte te verdubbelen als de vraag volgt.

Jost Group beschikt over 30 hectare grond bij de Trilogiport, die de bouw van 180.000 m2 magazijnen mogelijk moet maken. Als het investeringsplan van 2021 wordt uitgevoerd, zal op korte termijn 103.000 m2 worden gebruikt. “Het nieuwe magazijn zal bestemd zijn voor industriële goederen en de retailsector, maar we zijn ook van plan om logistieke activiteiten te creëren die verband houden met e-commerce, in aansluiting op de spoorlijnen die de Trilogiport met China beginnen te verbinden”, legt Pierre Joris, woordvoerder van Jost Group, uit. “De resterende grondreserve die we nog hebben, kunnen we later gebruiken om twee kleinere magazijnen te bouwen. »

De nieuwe logistieke activiteiten van Jost Group zullen worden ontwikkeld in nauwe samenhang met de containerterminal Trilogiport, die wordt geëxploiteerd door DP World Liege Container Terminals. “Dat is al het geval met de 43.000 m2 die we vandaag exploiteren, en nu de eerste spoorverbindingen sinds december actief zijn, denken we na over trimodale transportoplossingen, zowel voor import als export”, voegt Pierre Joris eraan toe.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo