Michelin breidt het X Multi Energy gamma uit

Michelin’s X Multi Energy gamma, ontworpen voor regionaal vervoer, is uitgebreid met twee nieuwe banden voor stuur- en aandrijfassen. Zoals altijd in dergelijke gevallen belooft de fabrikant dat de nieuwe banden brandstofbesparing, lange levensduur, veiligheid en veelzijdigheid combineren.

De twee nieuwe banden zijn de X Multi Energy Z voor de stuuras en de X Multi Energy D voor de aandrijfas, beide in de maat 315/80 R 22,5 en als aanvulling op de maat 315/70R22,5 die al sinds 2018 op de markt is.

“De X Multi Energy-reeks is de eerste reeks speciaal voor regionaal vervoer die de brandstofefficiëntie, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verbetert en tegelijk een hoge kilometerrendabiliteit en veiligheid biedt. Brandstofefficiëntie in combinatie met een lange levensduur biedt wagenparken lage eigendomskosten,” aldus de fabrikant. In de praktijk vertaalt de belofte zich in een brandstofbesparing tot – 1,1 liter / 100 km in vergelijking met het X Multi gamma, of – 2,84 kg CO2 / 100 km.

Het zal u niet verbazen dat de twee nieuwe banden gebruik maken van de nieuwe technologieën die de afgelopen drie jaar zijn toegepast op de X Multi Energy-serie:

  • Infinicoil (een ononderbroken staaldraad die rond de band is gewikkeld om voor een betere stabiliteit van het loopvlak te zorgen, brandstof te besparen en de levensduur van de banden te verlengen).
  • Regenion (3D-printing die loopvlakblokken produceert die zichzelf regenereren naarmate de band slijt).
  • Powercoil (nieuwe generatie staalkabels die sterker en lichter zijn en een langere levensduur hebben)

X Multi Energy banden zijn herprofileerbaar en vernieuwbaar en hebben ook 3PMSF en M+S markeringen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo