Mobia brengt Febiac, Renta en Traxio samen

Drie beroepsfederaties die actief zijn in de wereld van de mobiliteit hebben besloten hun krachten te bundelen: Febiac (automobielindustrie), Renta (leasing) en Traxio (distributie en diensten) hebben Mobia opgericht, een nieuw gemeenschappelijk platform dat hen in staat zal stellen gemeenschappelijke standpunten te verdedigen en een breder gamma van diensten te ontwikkelen.

De drie federaties behouden hun identiteit, organisatie en specifieke kenmerken, maar zullen nauwer samenwerken rond thema’s die zij gemeen hebben. Mobia wil dankzij de gebundelde krachten en knowhow van Febiac, Renta en Traxio extra toegevoegde waarde creëren voor haar respectieve leden, voor hun klanten maar ook voor de maatschappij in het algemeen. Mobia zal ook optreden als gesprekspartner in alle aangelegenheden die van gemeenschappelijk belang zijn voor de drie organisaties.

De voorzitter van Mobia is Stefan Delaet, tevens voorzitter van Renta, die zijn Mobia-mandaat over twee jaar zal overdragen aan de vertegenwoordiger van een andere aangesloten federatie. Philippe Dehennin en Didier Perwez, respectievelijk voorzitter van Febiac en Traxio, zijn de vice-voorzitters en François-Xavier Dubois is benoemd tot gedelegeerde voor het dagelijks bestuur. Hij legt uit hoe de nieuwe organisatie toegevoegde waarde zal kunnen creëren: “Mobia zal zich ontwikkelen tot een krachtig gecentraliseerd platform voor de analyse van gegevens en mobiliteitsontwikkelingen. Wij zullen ook een visie formuleren voor een duurzamer mobiliteitsbelastingstelsel dat is aangepast aan de behoeften van onze tijd”.

Stefan Delaet kondigt ook de oprichting aan van een cel Smart Mobility die zich zal bezighouden met de sociale en technologische evolutie van mobiliteit. Ook kunnen nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid en opleiding.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo