Renault Trucks biedt werfbenadering in elektrische modus aan

Renault Trucks heeft zijn eerste elektrische vrachtwagen speciaal voor de werfbenadering gebouwd. De Franse groep Noblet, het verhuurbedrijf van bouwterreinmachines en -vrachtwagens, zal deze eerste D Wide Z.E., uitgerust met een kipper en een kraan, in ontvangst nemen.

In de ‘bouw’ versie beschikt de Renault Trucks D Wide Z.E. 6×2 van 26 ton over een gestuurde achteras, een kipper en een kraan. Hij is uitgerust met een batterijpakket van 4 x 66 kWh dat niet alleen de elektromotor van de vrachtwagen aandrijft, maar ook de kraan en de hydraulica van de kipper. “Sommige klanten, sommige steden in de Parijse regio, voor bepaalde specifieke locaties, zullen bereid zijn meer te betalen voor apparatuur die grotendeels koolstofvrij en vooral stil is. Bovendien profiteren wij in Frankrijk van de extra afschrijving die iets meer dan 10% van de aankoopprijs bedraagt. “verklaart Laurent Galle, voorzitter van Noblet.

Een ander element dat de aankoop van een elektrisch voertuig heeft bepaald, is de beschikbaarheid van oplaadstations met voldoende vermogen (22 kW) in het gebied van Ile de France waar de vrachtwagen zal worden ingezet, zodat de autonomie kan worden uitgebreid met 15 tot 20 kilometer dankzij gedeeltelijke oplaadbeurten van bijvoorbeeld één uur.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Renault Trucks toont Master en Master ZE – Best of VAN Xperience

Het gamma van lichte bedrijfsvoertuigen van Renault Trucks bestaat uit verschillende uitvoeringen van de Master. Zo zijn hier vandaag de elektrische Master ZE en de nieuwste generatie van de Master met een zuinige Euro 6 motor. Renault Trucks richt zich met deze Master ZE vooral tot de laatste fase van de logistieke keten. De Z.E. […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo